Home > Uncategorized > Beregoeie Run 2025!

Dé Wildlife Run dwars door Ouwehands Dierenpark!

Stichtingen Bears in Mind en Ouwehand Zoo Foundation bundelen de krachten en organiseren een Beregoeie Run in Ouwehands Dierenpark op zaterdagavond 12 april 2025. De unieke sponsorloop heeft als doel bij te dragen aan het welzijn van beren wereldwijd.

Unieke beleving
Deelnemers kunnen kiezen uit een run van 5 kilometer, 10 kilometer of kidsrun van 1 kilometer. Na sluitingstijd rennen deelnemers door Ouwehands Dierenpark voor het goede doel. Een unieke beleving voor de renners die het park voor zichzelf hebben.

Het rennen door de dierentuin langs de ijsberen en Het Berenbos is al een beleving op zich en bij start, finish en route buiten het park is er divers infotainment en entertainment wat de run nog leuker maakt en de deelnemers zelfs nog wat bijbrengt over beren en natuurbescherming.

Doel van de sponsorloop
Het doel is om met meer dan 1000 deelnemers bijna €150.000 op te halen. De opbrengsten ondersteunen diverse projecten van Bears in Mind en Ouwehand Zoo Foundation, waaronder het halen van een nieuwe beer naar Het Berenbos.

Bears in Mind
Stichting Bears in Mind, gevestigd in Rhenen, zet zich al ruim drie decennia in voor het welzijn van beren in gevangenschap en in het wild. Ze bieden onder meer een veilige haven in Het Berenbos, waar mishandelde bruine beren een (semi-)natuurlijk leefgebied vinden. Neem bijvoorbeeld Kiriusha, die na een leven vol mishandeling, eerst als circusbeer en later in een klein vies hok bij een Oekraïens hotel leefde, nu na ruim twintig jaar eindelijk écht beer kan zijn in Het Berenbos. Daarnaast steunen ze wereldwijd projecten voor natuurbescherming, welzijn en educatie.

Ouwehand Zoo Foundation
Met Ouwehand Zoo Foundation (OZF) streeft Ouwehands Dierenpark ernaar om structureel een belangrijke bijdrage te leveren aan natuurbescherming, soortbehoud en natuurbeschermingseducatie. Ouwehand Zoo Foundation steunt al vijftien jaar projecten voor wilde soortgenoten. Met de Beregoeierun is er speciale aandacht voor ijsberen en Maleise beren. De stichting heeft zich eerder ingezet voor het Svalbard Polar Bear Monitoring Project, dat onderzoek doet naar kraamholen om moeder-ijsberen en hun jongen zo goed mogelijk te beschermen. Beide stichtingen steunen Sungai Wain Protection Forest en ProNatura voor het beschermen van het regenwoud in Indonesisch Borneo, wat het leefgebied is van Maleise beren.